‘home is where you can be you’

 

Erkend meesterbinder

Vakbekwaam team

Uitgebreid assortiment

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Rivièra Maison

Kort na WO II, op 1 maart 1948 openen Jacques en Dini Teunissen een bloemenwinkel aan de Amsterdamse Overtoom. Zij noemen hun winkel ‘Rivièra Bloemsierkunst’ naar het noordelijke kustgebied in Italië, aan de grens met Frankrijk, beter bekend als de Bloemenrivièra.

Het echtpaar Teunissen bouwt dit filiaal uit tot een vooraanstaande bloemenwinkel met bruidsboeketten als specialiteit. Zo maken zij onder andere de bloemdecoraties ter gelegenheid van het 25-jarig huwelijksfeest van Koningin Juliana en Prins Bernhard in het Amstel Hotel.

In 1975 komt zoon Henk Teunissen in dienst en begint zich toe te leggen op de bedrijvenmarkt. In 1985 wordt Henk Teunissen eigenaar. In deze periode koopt hij tijdens een vakantie in Maleisië, een container Aziatische potten en verkoopt deze met groot succes. Dit is het begin van de verkoop van woondecoraties.

Heden ten dagen is hij de ‘man achter Rivièra Maison’ Inspiratie, ideeën en ontwerp van producten zijn er bij de Henk Teunissen in overvloed. Deze worden opgedaan in grote wereldsteden maar ook in de landelijke Provence. Een collectie neerzetten die warmte uitstraalt en exclusief is, blijft één van de pijlers van Rivièra Maison. 

In 1997 wordt de naam van het bedrijf officieel gewijzigd in Rivièra Maison. Het bedrijf biedt een compleet assortiment meubels en accessoires voor huis en tuin. Een absolute voorwaarde is dat onze producten sfeer uitstralen. De speciale Rivièra Maison sfeer is tijdloos, comfortabel en een vleugje chique. Het grootste deel van onze artikelen is ‘handmade’. Kleine oneffenheden benadruken de authenticiteit van de producten, enig kleurverschil of een andere oneffenheid zijn dan ook geen uitzondering. Een knoest in een tafelblad of mondgeblazen glazen die enigszins in hoogte kunnen verschillen, maakt dat elk product een ‘unique piece’ is. Dat noemen wij Perfectly Imperfect. Elke week komen er nieuwe producten bij en acht keer per jaar wordt de collectie vernieuwd. Last but not least, staat service en klantvriendelijkheid bij Rivièra Maison in een hoog vaandel. Gewoon ‘goed’ is voor ons niet goed genoeg!

 

Meer over Rivièra Maison vindt u op https://rivieramaison.nl/nl/

Contact